ORANGE Vyhlasuje MOBILNÚ zbierku na pomoc oblastiam postihnutým povodňami

17.08.2004 Celý región

Bratislava, 16. augusta 2004 – Spoločnosť Orange Slovensko vyhlasuje verejnú mobilnú finančnú zbierku pre Slovenský červený kríž na pomoc oblastiam pos...
Bratislava, 16. augusta 2004 – Spoločnosť Orange Slovensko vyhlasuje verejnú mobilnú finančnú zbierku pre Slovenský červený kríž na pomoc oblastiam postihnutým tohtoročnými záplavami na východnom Slovensku. Všetci zákazníci Orangeu do nej môžu od pondelka 16. augusta prispieť sumou 30 korún zaslaním SMS správy na krátke číslo 838. Mobilná zbierka bude trvať do 19. septembra 2004.

Spoločnosť Orange Slovensko aj v tomto roku umožní svojim zákazníkom prejaviť svoju solidaritu s ľuďmi, ktorých obydlia alebo úrodu zaplavila voda. Do podobnej akcie sa pred dvoma rokmi zapojilo takmer 70 tisíc zákazníkov spoločnosti Orange Slovensko, ktorí prostredníctvom svojich mobilných telefónov prispeli sumou takmer 1,4 mil. korún. Tieto prostriedky, vrátane výťažku zbierky medzi zamestnancami a priameho finančného príspevku Orangeu boli rozdelené trinástim slovenským obciam prostredníctvom mestských a obecných úradov, na rekonštrukciu zariadení a miest, ktoré slúžia širokej verejnosti.
Aj v tomto roku budú výnosy z tejto mobilnej finančnej zbierky venované na kompenzáciu škôd, ktoré spôsobila voda. Celkový výťažok zbierky bude prevedený na účet Slovenského červeného kríža. O rozdelení prostriedkov rozhodne komisia Fondu Slovenského červeného kríža „ Ľudia ľuďom“ . Zákazníci Orangeu môžu na krátke číslo 838 poslať akýkoľvek text, prípadne SMS bez textu. Nezisková organizácia Konto Orange, ktorej zriaďovateľom je spoločnosť Orange Slovensko, vyčlenila na zbierku sumu pol milióna korún.

O skupine Orange

Orange, wirefree a ďalšie služby, ktoré sú uvedené v tejto tlačovej správe, sú registrovanými obchodnými známkami.
Skupina Orange pôsobí vo Veľkej Británii, Francúzsku, Švajčiarsku, Rumunsku, Dánsku, na Slovensku, Luxembursku, Thajsku, na Pobreží Slonoviny, Dominikánskej republike, Kamerune, Holandsku, Botswane a na Madagaskare. Kontrolné podiely vlastní skupina tiež v Belgicku (Mobistar). Je spoluvlastníkom operátorov v Egypte (MobiNil) and menšinové podiely vlastní v Portugalsku (Optimus), Rakúsku (One) a v Indii (BPL Mobile). V týchto krajinách má v súčasnosti viac ako 50 miliónov zákazníkov.
V prvom štvrťroku 2004 dosiahla skupina Orange celkové výnosy vo výške 4,7 mld. EUR. Počet zákazníkov skupiny vzrástol v prvom štvťroku medziročne o 11,5 %, pričom čistý prírastok počtu zákazníkov bol v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom viac ako dvojnásobný.
V prvom štvrťroku 2004 predstavila skupina Orange prvú službu založenú na technológii Push-to-talk v Európe pod názvom Talk now.
Skupina Orange je členom globálnej aliancie FreeMove spolu s ďalšími európskymi komunikačnými skupinami TIM, Telefonica a T-Mobile.
 

Vyberte región

mark